Новости

Потпишани нови Меморандуми на соработка Април – Јуни, 2015 година

Поаѓајќи од заедничката база и потреба на сите здруженија кои работат со иста цел – да го подобрат квалитетот на животот на децата и лицата со посебни потреби, Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби во периодот Април – Јуни, 2015 потпиша Меморандуми на соработка со шест здруженија: Здружение на лица со посебни […]

Повеќе

“Само со заеднички сили нашиот глас ќе биде многу посилен” – Интервју на Маја Лазаревска

“Само со заеднички сили нашиот глас ќе биде многу посилен” – Интервју на Маја Лазаревска, проект координатор и еден од основачите на Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби За работата, целта, задачите и посветеноста на Ресурсниот центар, за тековните проекти и идните планови, како и за начинот на работа, со Курир.mk и […]

Повеќе

Нов центар за родители на деца со посебни потреби во Струмица

Реурсниот центар е чадор-организација или сервис, кој има задача да ги собере сите информации што им се потребни на родителите на децата со посебни потреби, а го сочинуваат токму тие, родителите на децата со посебни потреби. Идејата за Ресурсниот центар постои две години, но во тој период се работеше на развивање политики, на обука, на […]

Повеќе

Промотивен настан – Вера Струмица

ПОКАНА Здружението „ Ресурсен Центар на родители на деца со посебни потреби„ има чест и задоволство да Ве покани на Промотивниот настан кој ќе се одржи во Сабота, 06.12.2014г. во Домот на АРМ- Струмица, со оочеток во 12ч во соработка со здружението Вера од Струмица. Ресурсниот Центар е замислен како национален родителски сервис кој ќе […]

Повеќе

Промотивен настан – Аутизам Марко Поло од Битола

ПОКАНА Здружението „ Ресурсен Центар на родители на деца со посебни потреби„ има чест и задоволство да Ве покани на Промотивниот настан кој ќе се одржи во Петок, 05.12.2014г. во Хотел Милениум (Широк сокак)- Битола, со почеток во 17ч во соработка со здружението на родители на деца со Аутизам Марко Поло од Битола Ресурсниот Центар […]

Повеќе

Вмрежување на здруженија чија дејност е тесно поврзана со децата со посебни потреби

Здружението Ресурсен Центар на Родители на Деца со Посебни Потреби во рамките на своите активности има планирано вмрежување со други здруженија чија дејност е тесно врзана со децата со посебни потреби. Ваквото вмрежување ќе овозможи размена на искуства и информации како и полесен проток на истите и лоцирање на што повеќе семејства кои имаат член […]

Повеќе