Петта психолошко-едукативна работилница за родителитe на децата со посебни потреби, Хотел Глигоров, Струмица

Одржана петта психолошко-едукативна работилница за родителите на децата со посебни потреби Од 01 до 03 Јуни, 2017 год. во Хотел Глигоров, Струмица се одржа третата психолошко-едукативна работилница за родителите на децата со посебни потреби за 60 учесници. Настанот беше дел од тековниот проект, кој Ресурсниот Центар го спроведува заедно со УНИЦЕФ. Работилниците ги водеше Проф.Д-р Диана Белевска. Гости на […]

Одржана петта психолошко-едукативна работилница за родителите на децата со посебни потреби
Од 01 до 03 Јуни, 2017 год. во Хотел Глигоров, Струмица се одржа третата психолошко-едукативна работилница за родителите на децата со посебни потреби за 60 учесници. Настанот беше дел од тековниот проект, кој Ресурсниот Центар го спроведува заедно со УНИЦЕФ. Работилниците ги водеше Проф.Д-р Диана Белевска. Гости на работилниците беа и Маја Атанасова и Елена Георгиевска од Асоцијација на Млади Правници на Македонија и Јованка Симоновска, одделенски наставник во ОУ Владо Тасевски. И за оваа, како и за претходните работилници, реакциите на родителите се одлични од сите учесници и гости.
Им благодариме на УНИЦЕФ за можноста да организираме ваков настан, како и за постојаната поддршка во нашите секојдневни борби.
На сите оние кои беа дел од настанот им благодариме на присуството и довербата.На оние за кои не успеавме да обезбедиме место, им се извинуваме и ги покануваме на нашите наредни работилници