Танцовата група ЛАРОНДИНА во посета на основни училишта во Скопје

Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби, како поддршка на Британската Амбасада во Македонијаорганизираше средби на членови на танцовата група ЛАРОНДИНА од Велика Британија составена од танчери со Даунов Синдром во 9 основни училишта во Скопје:   ОУ Ѓорѓија Пулески – Општина Аеродром, ОУ 7 Марси – Општина Чаир,   ОУ Војдан Чернодрински – Општина Карпош,  ОУ Димитар Миладинов – Општина Центар, ОУ Коле […]

Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби, како поддршка на Британската Амбасада во Македонијаорганизираше средби на членови на танцовата група ЛАРОНДИНА од Велика Британија составена од танчери со Даунов Синдром во 9 основни училишта во Скопје:   ОУ Ѓорѓија Пулески – Општина Аеродром, ОУ 7 Марси – Општина Чаир,   ОУ Војдан Чернодрински – Општина Карпош,  ОУ Димитар Миладинов – Општина Центар, ОУ Коле Неделковски – Општина ЦентарОУ Димо Хаџи Димов – Општина Карпош, ОУ Кузман Шапкарев – Општина Кисела Вода,  Драчево, ОУ Живко Брајковски – Општина БутелОУ Кочо Рацин – Општина Центар.
Ресурсниот Центар им благодари на сите тимови од училиштата кои ги отворија вратите за нашите гости и кои покажаа спремност за соработка.