ЛАРОНДИНА во Битола

Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби, како поддршка на Британската Амбасада во Македонијаорганизираше гостување на танцовата група ЛАРОНДИНА од Велика Британија составена од танчери со Даунов Синдром. НУ Народен Театар – Битола овозможи бесплатно користење на салата и присуство на сите кои сакаа да присуствуваат на настанот. Пред настапот на неформалното дружење родителите на децата […]

Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби, како поддршка на Британската Амбасада во Македонијаорганизираше гостување на танцовата група ЛАРОНДИНА од Велика Британија составена од танчери со Даунов Синдром. НУ Народен Театар – Битола овозможи бесплатно користење на салата и присуство на сите кои сакаа да присуствуваат на настанот.
Пред настапот на неформалното дружење родителите на децата со посебни потреби од Битола и родителите – гостите од Велика Британија разменија искуства и поминаа пријатно заедничко попладне.