Промотивен настан – Струмица

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 24.08.2015 година во просториите на Дом на АРМ на Струмица во Струмица одржа промотивен настан. На настанот, свои излагања имаа гнот Спасе Додевски, претставник на Претседателството на Сојузот на дефектолози на Република Македонија […]

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 24.08.2015 година во просториите на Дом на АРМ на Струмица во Струмица одржа промотивен настан.

На настанот, свои излагања имаа гнот Спасе Додевски, претставник на Претседателството на Сојузот на дефектолози на Република Македонија и Даниела Мирческа – нашиот регионален координатор.

По завршувањето на презентацијата следеше дискусија во однос на состојбата на децата со посебни потреби и нивните семејства во Општина Струмица.

За улогата на родитлите на децата со посебни потреби, како гости на утринската емисија Утрински Пулс на телевизија Телеканал А1 Струмица, зборуваа г-нот Спасе Додвски и г-ѓа Даниела Мирческа.