Психолошко-едукативна работилница за родителитe на децата со посебни потреби, Молика, Битола

Од 11 до 13 Ноември, 2016 год. во Хотел Молика, Пелистер се одржа втората психолошко-едукативна работилница за родителите на децата со посебни потреби за 85 учесници. Настанот беше дел од тековниот проект, кој Ресурсниот Центар го спроведува заедно со УНИЦЕФ. Работилниците ги водеше Проф.Д-р Диана Белевска. Гост на работилницата, со свое излагање беше и м-р Горан Саневски дипл.фт. И […]

Од 11 до 13 Ноември, 2016 год. во Хотел Молика, Пелистер се одржа втората психолошко-едукативна работилница за родителите на децата со посебни потреби за 85 учесници. Настанот беше дел од тековниот проект, кој Ресурсниот Центар го спроведува заедно со УНИЦЕФ. Работилниците ги водеше Проф.Д-р Диана Белевска. Гост на работилницата, со свое излагање беше и м-р Горан Саневски дипл.фт. И оваа , како и минатата година реакциите по завршувањето на кампот се одлични од сите учесници и гости.
Им благодариме на УНИЦЕФ за можноста да организираме ваков настан, како и за постојаната поддршка во нашите секојдневни борби.
На сите оние кои беа дел од настанот им благодариме на присуството и довербата.На оние за кои не успеавме да обезбедиме место, им се извинуваме и ги покануваме на наредната работилница која ќе се одржи во Февруари, 2017 год.