Новости

Новогодишен Концерт – СИТЕ СМЕ ИСТИ, Струмица

На покана од нашето партнерско Здружение за помош и поддршка на лицата со Даунов синдром ВЕРА од Струмица и Здружението МОБИЛНОСТ од Струмица кои организираа Новогодишен концерт чија цел беше собирање на средства за социјално загрозени фамилии, нашиот регионален координатор Даниела Мирчевска, како претставник на Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби, и […]

Повеќе

Промотивен настан – Свети Николе

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 12.12.2015 година (сабота) во просториите на ресторанот Москва во Свети Николе се одржа промотивна презентација. На настанот, свое излагање имаше Бранкица Димитриевска – нашиот регионален координатор. По завршувањето на презентацијата следеше дискусија во […]

Повеќе

Прва психолошко – едукативна работилница

Одржана првата психолошко-едукативна работилница за родителите на децата со посебни потреби На 30,31.10 и 01.11.2015 год. во Михајлово, Кавадарци за првпат во Македонија се одржа психолошко-едукативна работилница за родителите на децата со посебни потреби. Настанот беше дел од тековниот проект, кој Ресурсниот Центар го спроведува заедно со УНИЦЕФ. Работилниците ги водеа Проф.Д-р Диана Белевска и […]

Повеќе

Промотивен настан – Кичево

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 11.11.2015 година во просториите на Дневниот Центар (Нова Градинка) во Кичево се одржа промотивна презентација. На настанот, свое излагање имаше Горица Поповка-Налевска – нашиот регионален координатор. По завршувањето на презентацијата следеше дискусија во […]

Повеќе

Промотивен настан – Струга

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 22.09.2015 година во просториите на Дневниот Центар ПОРАКА во Струга се одржа промотивен настан. На настанот, свои излагање имаше Горица Поповка-Налевска – нашиот регионален координатор. По завршувањето на презентацијата следеше дискусија во однос […]

Повеќе

Промотивен настан – Струмица

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 24.08.2015 година во просториите на Дом на АРМ на Струмица во Струмица одржа промотивен настан. На настанот, свои излагања имаа гнот Спасе Додевски, претставник на Претседателството на Сојузот на дефектолози на Република Македонија […]

Повеќе

Промотивен настан – Крушево

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 14.08.2015 година во просториите на Дневниот Центар за деца и млади со посебни потреби во Крушево одржа промотивен настан. На настанот, како претставник на Ресурсниот Центар на родителите на деца со посебни потреби, […]

Повеќе

Промотивен настан – Охрид

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 28.07.2015 година во просториите на Црвениот Крст во Охрид одржа промотивен настан. На настанот, како претставник на Ресурсниот Центар на родителите на деца со посебни потреби, говореше Регионалниот Координатор Горица Поповска -Налевска На […]

Повеќе

Одржана обука за регионални координатори

На ден 16.07.2015 год. Здружението Ресурсен Центар на родители на деца со посебни потреби, одржа обука – Модел на извештаи и протоколи на комуникации. Обуката беше наменета за регионалните координатори на Ресурсниот Центар: – Даниела Мирческа (Југоисточн регион: Валандово, Радовиш, Струмица, Дојран, Гевгелија, Богданци и општините од овој регион) – Горица Поповска-Налевска (Пелагониски и југозападен […]

Повеќе

Промотивен настан – Пробиштип

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 15.07.2015 година во просториите на Дневниот Центар на деца со посебни потреби во Пробиштип одржа промотивен настан. На настанот, како претставник на Ресурсниот Центар на родителите на деца со посебни потреби, говореше Регионалниот […]

Повеќе