Month: November 2015

Прва психолошко – едукативна работилница

Одржана првата психолошко-едукативна работилница за родителите на децата со посебни потреби На 30,31.10 и 01.11.2015 год. во Михајлово, Кавадарци за првпат во Македонија се одржа психолошко-едукативна работилница за родителите на децата со посебни потреби. Настанот беше дел од тековниот проект, кој Ресурсниот Центар го спроведува заедно со УНИЦЕФ. Работилниците ги водеа Проф.Д-р Диана Белевска и […]

Повеќе

Промотивен настан – Кичево

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 11.11.2015 година во просториите на Дневниот Центар (Нова Градинка) во Кичево се одржа промотивна презентација. На настанот, свое излагање имаше Горица Поповка-Налевска – нашиот регионален координатор. По завршувањето на презентацијата следеше дискусија во […]

Повеќе