Month: December 2014

Нов центар за родители на деца со посебни потреби во Струмица

Реурсниот центар е чадор-организација или сервис, кој има задача да ги собере сите информации што им се потребни на родителите на децата со посебни потреби, а го сочинуваат токму тие, родителите на децата со посебни потреби. Идејата за Ресурсниот центар постои две години, но во тој период се работеше на развивање политики, на обука, на […]

Повеќе

Промотивен настан – Вера Струмица

ПОКАНА Здружението „ Ресурсен Центар на родители на деца со посебни потреби„ има чест и задоволство да Ве покани на Промотивниот настан кој ќе се одржи во Сабота, 06.12.2014г. во Домот на АРМ- Струмица, со оочеток во 12ч во соработка со здружението Вера од Струмица. Ресурсниот Центар е замислен како национален родителски сервис кој ќе […]

Повеќе

Промотивен настан – Аутизам Марко Поло од Битола

ПОКАНА Здружението „ Ресурсен Центар на родители на деца со посебни потреби„ има чест и задоволство да Ве покани на Промотивниот настан кој ќе се одржи во Петок, 05.12.2014г. во Хотел Милениум (Широк сокак)- Битола, со почеток во 17ч во соработка со здружението на родители на деца со Аутизам Марко Поло од Битола Ресурсниот Центар […]

Повеќе