novosti

Промотивен настан – Прилеп

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 27.06.2015 година во просториите на Ресторан Македонска Куќа во Прилеп одржа промотивен настан. На настанот говореа Деан Буневски од Здружението Епилепси од Прилеп, Маја Лазаревска (проект координатор), Деница Велковска (проект координатор) и Горица […]

Повеќе

Промотивен настан – Битола

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 26.06.2015 година во просториите на Хотел ПРЕМИЕР во Битола одржа промотивен настан. На настанот говореа Маја Лазаревска (проект координатор), Деница Велковска (проект координатор) и Горица Поповска-Налевска (регионален координатор На настанот, пред голем број […]

Повеќе

Промотивен настан – Гевгелија

Во рамките на тековниот проект кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 06.06.2015 година во просториите на Хотел Аполонија одржа промотивен настан во Гевгелија. На настанот беше презентирана досегашната работа на Ресурсниот Центар, нејзината стратегија, идните насоки и цели. Замислен како национален сервис кој нуди […]

Повеќе

Промотивен настан – Валандово

Во рамките на тековниот проект, кој Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби го реализира во соработка со УНИЦЕФ, на 05.6.2015 година во просториите на Домот на културата 25 Мај во Валандово одржа промотивен настан. На настанот беше презентирана досегашната работа на Ресурсниот Центар, нејзината стратегија, идните насоки и цели. Замислен како национален […]

Повеќе

Ресурсниот Центар во мај со неколку презентации низ Македонија

Ресурсниот Центар, во соработка со Британската Амбасада во РМ, во рамките на проектот “Outreach for Parent Centar”, во текот на Мај одржи неколку презентации низ Македонија Здружението Ресурсен Центар на родители на деца со посебни потреби, во периодот 05-07 Мај, 2015 год. одржи блок-презентации во 4 града низ Македонија (Кичево, Ресен, Крива Паланка и Ново […]

Повеќе

Потпишани нови Меморандуми на соработка Април – Јуни, 2015 година

Поаѓајќи од заедничката база и потреба на сите здруженија кои работат со иста цел – да го подобрат квалитетот на животот на децата и лицата со посебни потреби, Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби во периодот Април – Јуни, 2015 потпиша Меморандуми на соработка со шест здруженија: Здружение на лица со посебни […]

Повеќе

“Само со заеднички сили нашиот глас ќе биде многу посилен” – Интервју на Маја Лазаревска

“Само со заеднички сили нашиот глас ќе биде многу посилен” – Интервју на Маја Лазаревска, проект координатор и еден од основачите на Ресурсниот Центар на родители на деца со посебни потреби За работата, целта, задачите и посветеноста на Ресурсниот центар, за тековните проекти и идните планови, како и за начинот на работа, со Курир.mk и […]

Повеќе

Нов центар за родители на деца со посебни потреби во Струмица

Реурсниот центар е чадор-организација или сервис, кој има задача да ги собере сите информации што им се потребни на родителите на децата со посебни потреби, а го сочинуваат токму тие, родителите на децата со посебни потреби. Идејата за Ресурсниот центар постои две години, но во тој период се работеше на развивање политики, на обука, на […]

Повеќе

Промотивен настан – Вера Струмица

ПОКАНА Здружението „ Ресурсен Центар на родители на деца со посебни потреби„ има чест и задоволство да Ве покани на Промотивниот настан кој ќе се одржи во Сабота, 06.12.2014г. во Домот на АРМ- Струмица, со оочеток во 12ч во соработка со здружението Вера од Струмица. Ресурсниот Центар е замислен како национален родителски сервис кој ќе […]

Повеќе

Промотивен настан – Аутизам Марко Поло од Битола

ПОКАНА Здружението „ Ресурсен Центар на родители на деца со посебни потреби„ има чест и задоволство да Ве покани на Промотивниот настан кој ќе се одржи во Петок, 05.12.2014г. во Хотел Милениум (Широк сокак)- Битола, со почеток во 17ч во соработка со здружението на родители на деца со Аутизам Марко Поло од Битола Ресурсниот Центар […]

Повеќе